Αύξηση κόστους και αθέμιτος ανταγωνισμός πλήττουν τον κλάδο της Αισθητικής

Αύξηση κόστους και αθέμιτος ανταγωνισμός πλήττουν τον κλάδο της Αισθητικής

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος, κ. Ευδοξία Δανιλούλη, σε συνέντευξή της στο eea.gr αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τονίζει την ανάγκη θεσμοθέτησης ουσιαστικών μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων.

  • Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σήμερα;

Η σημερινή κατάσταση στην αγορά μοιάζει με την κατάσταση που επικρατούσε την εποχή των μνημονίων. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η κινητικότητα του καταναλωτικού κοινού περιορίζεται στις αρχές του μήνα όταν οι μισθοδοσίες των καταναλωτών καταβάλλονται. Όσον αφορά στην ψυχολογία των επαγγελματιών, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και ο φόβος για το μέλλον, που συχνά από επίσημα χείλη διαγράφεται δυσοίωνο, αγγίζει το ναδίρ.

  • Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου σας;

Ο κλάδος της αισθητικής δεν έχει μείνει αλώβητος από τη γενικότερη κρίση στην αγορά. Οι αυξήσεις στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις πρώτες ύλες και γενικότερα η αύξηση του κόστους των υπηρεσιών και των λειτουργικών αναγκών των χώρων μας, έχει επηρεάσει τα εισοδήματά μας. Επιπρόσθετα, ο κλάδος της αισθητικής αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τη μαύρη εργασία, και την καταπάτηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Αν συνυπολογίσουμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς το επάγγελμά μας ασκείται σχεδόν στο 100% από γυναίκες, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι οι αισθητικοί καλούνται να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

DANILOULI

  • Ποια μέτρα εκτιμάτε ότι πρέπει να ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους;

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τη μικρομεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα, αλλά και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με μέτρα και αποφάσεις που θα βοηθήσουνε στην επιβίωση και των υφιστάμενων επιχειρήσεων αλλά και στην ενίσχυση της ίδρυσης νέων. Η συμμετοχή του ΚΑΔ του επαγγέλματος στα χρηματοδοτικά εργαλεία και η δίκαιη κατανομή των χρηματοδοτικών προγραμμάτων είναι βασικό αίτημα του κλάδου μας. Σταθερό επίσης είναι και το αίτημά μας για την προστασία και την φροντίδα της μητρότητας από την πλευρά της πολιτείας για τις μητέρες ελεύθερους επαγγελματίες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο www.eea.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.