Quantcast

Κρυολιπόλυση - Τοπικό αδυνάτισμα με ψύξη

Κρυολιπόλυση - Τοπικό αδυνάτισμα με ψύξη

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος για την καταστροφή και απόπτωση των λιποκυττάρων. Είναι μια εναλλακτική μέθοδος σε σχέση με την λιποαναρρόφηση η οποία είναι μια χειρουργική μέθοδος.

Η διαφορά στο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο είναι ότι με την χειρουργική μέθοδο το λίπος αφαιρείται αμέσως, ενώ με την κρυολιπόλυση τα νεκρά λιποκύτταρα απομακρύνονται σταδιακά σε διάστημα από ένα μέχρι και τέσσερις μήνες μετά. Η πρακτική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι με την χειρουργική μέθοδο χρειάζεται μόνο μία επέμβαση τοπικά, ενώ με την κρυολιπόλυση μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 4-5 εφαρμογές.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης σε σχέση πάντα με την χειρουργική είναι ότι δεν είναι επέμβαση χειρουργική και δεν συνεπάγεται τους κινδύνους και την ταλαιπωρία μιας χειρουργικής επέμβασης που γίνεται σε νοσοκομείο και απαιτεί και νοσηλεία. Μπορεί να εφαρμοστεί στο ινστιτούτο από επαγγελματία αισθητικό και δεν απαιτεί νοσηλεία. Τα άτομα που υποβάλλονται σε κρυολιπόλυση επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά. Σαν μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί ότι χρειάζονται περισσότερες από μία εφαρμογές σε αντίθεση με την λιποαναρρόφηση που χρειάζεται μόνο μία.

Πως ξεκίνησε

Το φαινόμενο της απόπτωσης των λιποκυττάρων ανακαλύφθηκε τυχαία από δύο φυσικούς τους Dieter Manstein και Rox Anderson οι οποίοι έκαναν την σχετική έρευνα στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης με πειράματα σε χοίρους και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα. Ανακάλυψαν, δηλαδή, ότι τα λιποκύτταρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες από όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματος μας.

Συγκεκριμένα τα λιποκύτταρα καταστρέφονται σε θερμοκρασία γύρω στους 4°C και μετά αποβάλλονται μέσω των φυσικών λειτουργιών τους σώματος μας τους επόμενους μήνες. Παρατήρησαν επίσης ότι στην διαδικασία αποβολής των λιποκυττάρων δεν υπήρξε καμία ένδειξη αύξησης της χοληστερίνης ή των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Στην έρευνα βρέθηκε ότι σε κάθε έκθεση του λίπους σε χαμηλή θερμοκρασία πεθαίνουν περίπου το 20-25% των λιποκυττάρων σε αυτή την περιοχή. Αυτή η διαδικασία σαν θεραπεία μείωσης του λίπους πήρε έγκριση από το F.D.A το 2009.

Όπως ήταν φυσικό η βιομηχανία ανέλαβε την δημιουργία του σχετικού εξοπλισμού για την ελεγχόμενη ψύξη του λίπους τοπικά και τα πρώτα μηχανήματα κρυολιπολυσης της πρώτης γενιάς έκαναν την εμφάνιση τους.

Πως λειτουργούν

Οι συσκευές κρυολιπόλυσης χρησιμοποιούν βεντούζες οι οποίες αναρροφούν το δέρμα με το υποδόριο λίπος, ενώ ταυτόχρονα το ψύχουν. Η αναρροφητική ισχύς είναι ρυθμιζόμενη καθώς και η θερμοκρασία από 0°C έως -15°C.

Οι αρχικές συσκευές κρυολιπόλυσης είχαν 2 κεφαλές. Οι σύγχρονες συσκευές έχουν 4 κεφαλές που καλύπτουν περισσότερα σημεία σε μικρότερο χρόνο εφαρμογής.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ cryolipolisi 1 min

Εννοείται ότι αυτές οι θερμοκρασίες εφαρμόζονται εξωτερικά στο δέρμα και δεν αντιστοιχούν στην εσωτερική θερμοκρασία του λίπους. Στόχος είναι, για να είναι επιτυχής η διαδικασία, η εσωτερική θερμοκρασία του λίπους να κατέβει στους 4°C πάνω από το μηδέν.

Παράγοντες που επηρεάζουν αυτό τον στόχο είναι: Ο όγκος του λίπους (πάχος), η ηλικία του ατόμου, ο χρόνος έκθεσης του ατόμου στις χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και φυσικά η ποιότητα και δυνατότητες της συσκευής κρυολιπόλυσης.

Οι περιοχές εφαρμογής της κρυολιπόλυσης είναι η κοιλιά, το πλευρικό χαμηλό λίπος (σαμαράκια), τα μπράτσα εσωτερικά, τα ψωμάκια εξωτερικά των μηρών, τα γόνατα εσωτερικά των μηρών και το διπλοσάγονο.

Οι παρενέργειες αυτής της θεραπείας είναι τοπικό ερύθημα που φεύγει τις επόμενες ώρες, εκχυμώσεις και πρήξιμο που φεύγουν τις επόμενες ημέρες ή σε μια με δυο εβδομάδες και έγκαυμα ψύξης (κοινός κρυοπαγήματα), τα οποία χρειάζονται ιατρική αντιμετώπιση και αν είναι πολύ σοβαρά θα χρειαστεί χειρουργική (πλαστική) αντιμετώπιση. Η κύρια και σοβαρότερη παρενέργεια σε αυτά τα μηχανήματα είναι τα πιθανά εγκαύματα από το πάγωμα του δέρματος.

Δείτε περισσότερα στο tsatsos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.