Quantcast
Image

Όλα όσα δεν ξέρετε για τη βιταμίνη C, Μέρος 2ο

Όλα όσα δεν ξέρετε για τη βιταμίνη C, Μέρος 2ο

And the list goes on…

Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για πολλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα, εκ των οποίων ορισμένες δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές. Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου θα ανακαλύψουμε μερικά ακόμα πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε για αυτό το περιζήτητο συστατικό φροντίδας του δέρματος.

Είναι κατάλληλη  για όλους;

Ναι, είναι! Αλλά μην ξεχνάτε πως η αποτελεσματικότητα ενός ορού με βιταμίνη C είναι ανάλογη της συγκέντρωσής της στο προϊόν με μέγιστο το 20%. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα όμως προτιμήστε μικρότερη περιεκτικότητα (5%) και αυξήστε τη σταδιακά. Ιδανικά, κάντε ένα τεστ αλλεργίας εφαρμόζοντας λίγο από το προϊόν στο πρόσωπο ώστε να ελέγξετε για τυχόν αντιδράσεις.

Επιπλέον, προσοχή στα υπόλοιπα συστατικά του προϊόντος καθώς κάποια ενισχύουν ιδιαίτερα τη δράση της βιταμίνης C. Για παράδειγμα, κάποιες φόρμουλες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα περιέχουν και κερατολυτικές ουσίες και μάλιστα σε αρκετή περιεκτικότητα, οπότε δεν είναι κατάλληλες για όλες τις επιδερμίδες.

Πριν ή μετά τον ήλιο;

Γνωρίζοντας πως η υπεριώδης ακτινοβολία μειώνει τα αποθέματα της βιταμίνης C στους ιστούς του δέρματος, θα είναι πιο αποτελεσματική αν τη χρησιμοποιείτε καλύτερα μετά την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και όχι προηγουμένως. Αλλά αν στο προϊόν που επιλέξατε περιέχεται εκτός από τη βιταμίνη, τυροσίνη (tyrosine) και ψευδάργυρος (zinc) τότε αυξάνεται η βιοδιαθεσιμότητα της στο δέρμα είκοσι φορές!

Σύμμαχος σύσφιξης της επιδερμίδας

Η χρήση σκευάσματος βιταμίνης C στην επιδερμίδα μας, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου τόσο στο νέο όσο και στο γηρασμένο δέρμα. Όταν εφαρμόζετε τη βιταμίνη C τοπικά, επειδή έχει πολύ χαμηλό PH το δέρμα για να προστατευθεί επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου καθώς πέρα από την επιρροή στην ποσοτική σύνθεση του, επηρεάζει και ποιοτικά τα μόρια του σταθεροποιώντας τα ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθώντας στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου, η τοπική βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Ποτέ μαζί!

Τα οξέα φρούτων (AHA) όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, τα οξέα BHA, όπως το σαλικυλικό και το κιτρικό οξύ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με τη βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα οξύ, ιδιαίτερα ασταθές, και ο συνδυασμός της με τα παραπάνω μπορεί να αλλάξει το pH της. Κάτι το οποίο μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της και η αποσταθεροποίηση αυτή μπορεί να είναι ερεθιστική για το δέρμα.

Ταυτόχρονα, μπορεί όλα αυτά τα οξέα να είναι πολύ ενεργά για το δέρμα στο σύνολο τους και να του προκαλέσουν ευαισθησία και ξηρότητα. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου επίσης μπορεί να οξειδώσει τη βιταμίνη C μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της, επομένως συνιστάται να μην εφαρμόζεται μαζί.

Κλείδωσε την υγρασία

Αφού τοποθετήσετε τον ορό της βιταμίνης C σε καθαρό και στεγνό δέρμα αφήστε λίγα λεπτά ώστε να απορροφηθεί τελείως. Έπειτα, για να κλειδώσετε την υγρασία στο δέρμα, προτιμήστε μια ενυδατική κρέμα με συστατικά που ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό. Ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια και πεπτίδια.

Τα πεπτίδια για παράδειγμα βοηθούν στη συνοχή των κυττάρων, οπότε όταν συνδυάζονται με τη βιταμίνη C, δημιουργείται ένα φράγμα στο δέρμα και έτσι κλειδώνεται την υγρασία και βελτιώνεται η υφή του μακροπρόθεσμα

Πήγη: makeup4pro.gr

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν ξέρετε για τη βιταμίνη C, Μέρος 1ο

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.