Ρεσβερατρόλη: Ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό

Ρεσβερατρόλη: Ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό

Η μεγαλύτερη αξία της ρεσβερατρόλης; Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος.

Η δυνατότητα αυτή ανακαλύφθηκε χάρη σε ένα περίεργο γεγονός. Μια ομάδα ερευνητών, παρατηρώντας τα τσαμπιά των σταφυλιών που χτυπήθηκαν από χαλάζι, παρατήρησαν ότι οι τρύπες που προκλήθηκαν στα φρούτα από την κακοκαιρία "επουλώθηκαν" άμεσα, χωρίς να διατηρήσουν κανένα σημάδι.

Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι το πλεονέκτημα ήταν ακριβώς η ρεσβερατρόλη: ένα μόριο που παράγουν τα φυτά για να προστατευτούν σε στρεσογόνες καταστάσεις όπως τραυματισμοί, μολύνσεις από μύκητες ή βακτήρια και έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες. Κάπως έτσι, ξεκίνησαν οι μελέτες για την εφαρμογή της ρεσβερατρόλης στον τομέα της ομορφιάς.

Τα κύρια οφέλη της ρεσβερατρόλης για το δέρμα μεταφράζονται σε ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Τα καλλυντικά που την περιέχουν βελτιώνουν την όψη του δέρματος και το κάνουν πιο φωτεινό και ομοιόμορφο.

Έχει επίσης ιδιότητες χαλάρωσης των αγγείων και είναι ικανό να διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό. Σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πρόωρη γήρανση του δέρματος, που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες όπως το στρες, η ρύπανση και η έκθεση στο ηλιακό φως.

inarticlebio

Η εφαρμογή της ρεσβερατρόλης στον τομέα της ομορφιάς, και συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, είναι πραγματικά αποτελεσματική.

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη του στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος μπορούμε να επισημάνουμε:

  • Προστασία από τη φωτογήρανση, γήρανση του δέρματος στενά συνδεδεμένη με τον βαθμό έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία που παράγεται από τον ήλιο
  • Προστασία των κυτταρικών δομών από την οξειδωτική δράση που δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες
  • Αποτοξίνωση των επιδερμικών κυττάρων με την οξειδωτική δράση δραστικών ειδών οξυγόνου
  • Πρόληψη της κυτταρικής βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τον ήλιο και τη ρύπανση, υπεύθυνες για την ταχύτερη γήρανση του δέρματος Μείωση της ερυθρότητας χάρη στις ηρεμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα www.bioleon.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.