Image

Καταρρίπτοντας τέσσερις μύθους για την ρετινόλη, Μέρος 1ο

Καταρρίπτοντας τέσσερις μύθους για την ρετινόλη, Μέρος 1ο

Γνωρίζατε ότι η RoC ήταν η πρώτη που ανακάλυψε τη μέθοδο σταθεροποίησης της ρετινόλης πριν από περισσότερα από 25 χρόνια; Η ιδιόκτητη φόρμουλα, η διαδικασία και η συσκευασία της συνδυάζονται για να προστατεύουν τη ρετινόλη και να βελτιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της για καθημερινή χρήση.

Μέχρι σήμερα, κάθε φόρμουλα RoC είναι επιστημονικά κατασκευασμένη και κλινικά ελεγμένη για να διασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Γιατί οι δερματολόγοι συνιστούν τη ρετινόλη;

Ίσως ρωτάτε, πώς λειτουργεί η ρετινόλη; Η απάντηση στο τι κάνει τη ρετινόλη μία από τις καλύτερες θεραπείες για τις ρυτίδες βρίσκεται στη μοριακή της δομή. Το κλειδί για την αποτελεσματικότητα των περισσότερων συστατικών τοπικής φροντίδας της επιδερμίδας είναι η ικανότητά τους να διεισδύουν στον προστατευτικό φραγμό υγρασίας του δέρματός.

Σύμφωνα με το Healthline, «Αντί να αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος όπως κάνουν πολλά άλλα προϊόντα κατά της γήρανσης και της ακμής, τα μικρά μόρια που συνθέτουν τη ρετινόλη συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της κυτταρικής ανανέωσης

Το άρθρο συνεχίζει: «Η ρετινόλη βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών για την ενίσχυση της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτό δημιουργεί ένα "γεμιστικό" αποτέλεσμα που μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και διευρυμένων πόρων. Ταυτόχρονα, η ρετινόλη έχει μια απολεπιστική δράση στην επιφάνεια του δέρματος που μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την υφή και τον τόνο».

Ενώ η αποτελεσματικότητα της ρετινόλης έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό, η ευρεία αποδοχή και χρήση της στην τοπική περιποίηση του δέρματος έχει διαιωνίσει αρκετούς μύθους. Παρακάτω, θα διαλύσουμε αρκετές από τις πιο κοινές από αυτές τις παρανοήσεις.

Μύθος ρετινόλης #1: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας

Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό. Το πόσο καλά προσαρμόζεται το δέρμα σας στη ρετινόλη μπορεί να διαφέρει από το πώς το δέρμα ενός φίλου ανέχεται την αντιγηραντική δράση. Οι πιθανές παρενέργειες της χρήσης ρετινόλης είναι γνωστές, όπως ευαισθησία, ξεφλούδισμα και ξηρότητα.

Ως αποτέλεσμα πιθανών παρενεργειών, είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι η ρετινόλη πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο τη νύχτα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν το δέρμα σας εκτίθεται στο ηλιακό φως. Η αλήθεια είναι ότι όταν το δέρμα προσαρμοστεί πλήρως, η ρετινόλη είναι εξίσου αποτελεσματική τις ώρες της ημέρας όταν χρησιμοποιείται με ένα αποτελεσματικό αντηλιακό.

Στην πραγματικότητα, δύο από τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά προϊόντα στο οπλοστάσιό σας είναι μια καλά σχεδιασμένη θεραπεία με ρετινόλη και ένα τοπικό αντηλιακό με SPF 30 ή μεγαλύτερο.

Ρετινόλη Μύθος #2: Όλα τα ρετινοειδή είναι τα ίδια

Υπάρχουν πολλές μορφές ρετινοειδών, συμπεριλαμβανομένης της ρετινόλης, του παλμιτικού ρετινυλεστέρα και του ρετινοϊκού οξέος, το οποίο περιλαμβάνει τρετινοΐνη και Retin-A με συνταγή γιατρού. Με ένα τόσο ευρύ φάσμα ρετινοειδών, όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α δεν δημιουργούνται ίσα. Το καθένα έχει το δικό του αποδεδειγμένο επίπεδο ισχύος και αποτελεσματικότητας, καθώς και επίπεδο ανεκτικότητας στο δέρμα.

Η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η ανεκτικότητα του RoC Retinol έχει αποδειχθεί κλινικά σε περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες για 25 χρόνια. Λόγω της αποκλειστικής μεθόδου σταθεροποίησης της ρετινόλης, τα προϊόντα RoC Retinol διατηρούν τη δραστηριότητά τους περισσότερο, ώστε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε το πιο αποτελεσματικό ρετινοειδές χωρίς ιατρική συνταγή.

Τα προϊόντα RoC Retinol διατίθενται σε μια ποικιλία συνθέσεων, ώστε να μπορείτε να τα ενσωματώσετε απρόσκοπτα σε θεραπείες περιποίησης της επιδερμίδας.

Η συνέχεια του άρθου στο 2ο Μέρος, stay tuned!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα jnjconsumer.gr

Πηγή: rocskincare.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.