Quantcast

Θεραπείες για την ακμή ενηλίκων

Θεραπείες για την ακμή ενηλίκων

Η ακμή είναι ίσως η πιο κοινή δερματική πάθηση και δυστυχώς δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους! Σύμφωνα με τους ειδικούς της κλινικής Κλίβελαντ, προσβάλλει σχεδόν το 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μάλιστα, περίπου το 50% των γυναικών στη δεκαετία των 20 και το 25% των γυναικών στη δεκαετία των 40 εμφανίζουν ορμονική ακμή.

«Παρότι την έχουμε συνδέσει με την εφηβεία, η ακμή είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ενήλικες, γυναίκες και άντρες. Κάποιοι, μάλιστα, μπορεί να αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους πρόβλημα ακμής, κάτι που εντείνει ακόμη περισσότερο την δυσφορία τους γι’ αυτή την κατάσταση», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

Υπάρχει λύση;

Ναι, υπάρχει θεραπεία για την ακμή και μάλιστα όχι μόνο μία αλλά περισσότερες, οι οποίες είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά μπορούν να «καθαρίσουν» το δέρμα, να εξαλείψουν τα παθογόνα βακτήρια, ακόμη και να σβήσουν παλιές ουλές!

Θεραπείες για την ακμή

Οι παρακάτω θεραπείες δεν είναι απλά αποτελεσματικές αλλά είναι αυτό που χρειάζονται οι πελάτες σας για να δουν ένα πιο «καθαρό» και λαμπερό πρόσωπο στον καθρέφτη τις φετινές γιορτές!

Δερματολογικός καθαρισμός προσώπου & HydraBeauty

Ο βαθύς καθαρισμός είναι η σταθερή αξία για τη θεραπεία της ακμής, αφού τα αποτελέσματά του είναι εμφανή από τις πρώτες μέρες μετά την επίσκεψη στο δερματολογικό ιατρείο. Είναι ιδανική επιλογή για τα μαύρα στίγματα και λευκοί, κλειστοί φαγέσωρες, αλλά και για την ενεργό ακμή, δηλαδή τα κόκκινα σπυράκια με πύον. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και προσφέρει στο δέρμα βαθύ καθαρισμό των πόρων από το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τα κατάλοιπα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που συμβάλλουν στη δημιουργία φλεγμονών. 

Κι αν θέλετε εκτός από καθαρισμό να προσφέρετε στο δέρμα των πελατών σας έξτρα ενυδάτωση, επιλέξτε το HydraBeauty. Πρόκειται για μία «πολυθεραπεία» σε οχτώ βήματα που συνδυάζει υδροδερμοαπόξεση, ραδιοσυχνότητες, φωτοδυναμική θεραπεία και άλλες τεχνολογίες για να επιτύχει βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση, αναζοωγόνηση και σύσφιξη του δέρματος!

Φωτοδυναμική θεραπεία 

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι ο ήλιος βοηθάει να μειωθούν τα σπυράκια στο πρόσωπό. Στη δύναμη του φωτός βασίζεται και η φωτοδυναμική, μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την ενεργό ακμή. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι κατά της ακμής δύο διαφορετικά κύματα φωτός, το μπλε που αποστειρώνει το δέρμα από το βακτήριο της ακμής και το κόκκινο που ενεργοποιεί την ανάπλαση της επιδερμίδας. 

Ακόμη και μετά από μία μόνο συνεδρία το δέρμα των πελατών σας αρχίζει να θεραπεύεται και περιορίζονται σημαντικά τα καινούργια σπυράκια και οι φλεγμονές. Το όνειρο για καθαρό δέρμα τις γιορτές έρχεται πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα!

Χημικά peeling

Τα χημικά peeling μπορούν, ανάλογα με την περίπτωση, να εφαρμοστούν παράλληλα με τον καθαρισμό και τη φωτοδυναμική θεραπεία! Τα peeling αυτά δρουν συμπληρωματικά στις παραπάνω θεραπείες, αφαιρώντας με ήπιο τρόπο την ταλαιπωρημένη εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Το αποτέλεσμα φαίνεται μετά από μερικές ημέρες και είναι εντυπωσιακό, καθώς βελτιώνουν την εικόνα της επιδερμίδας και συμβάλλουν στην «ανάδυση» ενός πιο φρέσκου και υγιούς δέρματος. 

Φαρμακευτική θεραπεία ακμής

«Η θεραπεία της ακμής με φάρμακα διαρκεί πολλούς μήνες και έχει πολλές παρενέργειες», εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα. «Η φωτοδυναμική θεραπεία, ο καθαρισμός και τα χημικά peeling είναι ιδανικές επιλογές για όσους θέλουν να αποφύγουν τη φαρμακευτική αγωγή ή για όσους δεν μπορούν να τη λάβουν εξαιτίας χρόνιων παθήσεων ή επειδή λαμβάνουν ήδη άλλα φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη ή τη λοχεία, χωρίς περιορισμούς και παρενέργειες». 

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα; «Συνήθως από τη δεύτερη εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας σταματούν οι νέες φλεγμονές και ερεθισμοί και το δέρμα είναι ήδη πιο καθαρό και πιο ήρεμο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δείτε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι να ακολουθήσετε τη θεραπεία για το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που θα θέσει ο γιατρός, που είναι περίπου 3 με 4 μήνες και φυσικά να ακολουθήσει συντήρηση με τις κατάλληλες θεραπείες», καταλήγει η Δρ. Τσιατούρα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.