Quantcast

Τέσσερα ιατρικά οφέλη μετά την κοιλιοπλαστική

Τέσσερα ιατρικά οφέλη μετά την κοιλιοπλαστική

Σε όλους είναι γνωστά τα εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα που μπορεί ένας ασθενής να απολαύσει μετά την κοιλιοπλαστική, την επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το περιττό δέρμα μαζί με το υποδόριο λίπος στο κατώτερο μέρος της κοιλιάς και στις περισσότερες περιπτώσεις αποκαθίσταται και το μυϊκό κοιλιακό τοίχωμα.

Συνήθως επιλέγεται από ασθενείς μετά την εγκυμοσύνη ή την απώλεια σημαντικού σωματικού βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, ο συνολικός αριθμός των κοιλιοπλαστικών αυξήθηκε κατά 107% μεταξύ 2000 και 2017.

Ποια είναι όμως τα επιπλέον τέσσερα ιατρικά οφέλη μετά την κοιλιοπλαστική;

Πέρα από τα εμφανή αισθητικά αποτελέσματα που προσφέρει η κοιλιοπλαστική, η επέμβαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και να προσφέρει ιατρικά οφέλη, ειδικά όταν επιλεγεί ως διορθωτική χειρουργική επέμβαση για ασθενείς με ορισμένες καταστάσεις:

  • Για τη διόρθωση κοιλιακής κήλης: Η κοιλιακή κήλη σχηματίζεται όταν το έντερο ή άλλοι ιστοί του κοιλιακού περιεχομένου διαπερνούν το κοιλιακό τοίχωμα και δημιουργείται ένας τύπος σάκου. Αυτή η κήλη μπορεί να αναπτυχθεί λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως κοιλιακή αδυναμία που προκύπτει από μαζική απώλεια βάρους, σκωληκοειδίτιδα ή καισαρική τομή. Με την επέμβαση αποκαθίσταται η λειτουργία των εξασθενημένων κοιλιακών μυών και μειώνεται έτσι η πίεση στο δέρμα.
  • Για τη μείωση της ακράτειας ούρων από το στρες: Η ακράτεια ούρων από το στρες (Stress Urinary Incontinence - SUI) είναι μια κατάσταση απώλειας ελέγχου της ουροδόχου κύστης που συμβαίνει όταν υπάρχει υπερβολική πίεση στην ουροδόχο κύστη και στην ουρήθρα. Η SUI χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη διαρροή μικρής ποσότητας ούρων που προκαλείται από ξαφνικές και δυναμικές ενέργειες όπως φτέρνισμα, βήχα, έντονο γέλιο και σωματική άσκηση. Πέρα από τους μη χειρουργικούς τρόπους αντιμετώπισης που συνήθως επιλέγονται, μελέτες έχουν δείξει ότι η κοιλιοπλστική μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με SUI. Η ακράτεια είναι συνήθως κοινή για τις γυναίκες, ειδικά μετά από κανονικό τοκετό όπου έχουν αδυνατίσει οι μύες της περιοχής, αλλά δεν είναι λίγοι κι οι άντρες που την αντιμετωπίζουν.
  • Για τη μείωση του πόνου στην πλάτη: Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με κοιλιοπλαστική. Μετά από εγκυμοσύνη ή σημαντική απώλεια βάρους, ο ασθενής μπορεί να παραπονεθεί για πόνο στην πλάτη που οφείλεται σε εξασθενημένους μύες του στομάχου. Επεμβαίνοντας στους κοιλιακούς μύες κι απομακρύνοντας το υπερβολικό λίπος, «σφίγγουν» χειρουργικά οι εξασθενημένοι μύες. Η κοιλιά ενδυναμώνεται και αυτό είναι δυνατόν να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη σας.
  • Για τη βελτίωση της στάσης του σώματος: Ένα παράλληλο ευεργετικό αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης των κοιλιακών μυών και της μείωσης του πόνου στην πλάτη είναι και η συνολική βελτίωση της στάσης του σώματος. Η κοιλιοπλαστική μπορεί λοιπόν έμμεσα να προσφέρει, πέρα από την αισθητική βελτίωση και μια πιο ευθυτενή στάση σώματος με ισχυρότερη υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης.

Μπορεί η κοιλιοπλαστική να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Η ποσότητα αφαίρεσης σωματικού λίπους έχει συγκεκριμένη αναλογία σε σχέση με το σωματικό βάρος προκειμένου να παραμείνει μια ασφαλής επέμβαση. Για το λόγο αυτό, η κοιλιοπλαστική δεν πρέπει να θεωρείται ως μέθοδος απώλειας βάρους. Επιπλέον, η επέμβαση δε βελτιώνει απαραίτητα την αρτηριακή πίεση, το επίπεδο χοληστερόλης ή άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Έτσι, η κοιλιοπλαστική δε συνίσταται ως τρόπος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας ή του διαβήτη.

Να σημειωθεί εδώ ότι η επέμβαση δεν αντενδείκνυται για διαβητικούς ασθενείς, αρκεί να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα (Πηγή): hespras.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.