Quantcast

Τεχνική microblading σε πελάτισσες με ώριμο δέρμα

Τεχνική microblading σε πελάτισσες με ώριμο δέρμα

Το permanent makeup δεν έχει όριο ηλικίας. Η ενίσχυση των φρυδιών με μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά για οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα και το microblading είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ των πιο ώριμων γυναικών. Κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς μπορεί να δώσει εξαιρετικά αντιγηραντικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, το δέρμα των εκάστοτε ηλικιακών ομάδων έχει διαφορετικές ιδιότητες και η τεχνική πρέπει να προσαρμοστεί λίγο όταν κάνετε microblading σε πελάτισσες μεγαλύτερης ηλικίας.

Εφαρμογή στο ώριμο δέρμα

Η τεχνική microblading συνεπάγεται τη δημιουργία μικροσκοπικών τομών στο δέρμα που είναι γεμάτες με χρωστικές ουσίες μέσω της χρήσης μιας λεπτής λεπίδας. Αυτό το εξάρτημα είναι το ίδιο για κάθε πελάτη ανεξάρτητα από την ωριμότητα του δέρματος, όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε σε κάθε βήμα της διαδικασίας:

Χαρτογράφηση

Καθώς ωριμάζουμε, το δέρμα μας χάνει τη σφριγηλότητά του και αναπόφευκτα υποκύπτει στη βαρύτητα. Ως αποτέλεσμα, γίνεται πιο χαλαρό και εμφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τελικά, αρχίζει να γέρνει και η επιφάνειά του δεν είναι πλέον τόσο λεία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χαρτογράφηση κατά τη διαδικασία του microblading για τις ώριμες κυρίες θα πρέπει πάντα να γίνεται με την πελάτισσα να κάθεται όρθια, όχι ξαπλωμένη. Εάν σχεδιάσετε τα φρύδια ενώ η πελάτισσα είναι ξαπλωμένη, το περίγραμμα δεν θα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της όταν καθίσει ή σηκωθεί.

Πίεση

Το ώριμο δέρμα τείνει να είναι πιο λεπτό, επομένως η πίεση πρέπει να ρυθμιστεί. Λόγω της λεπτότητας του δέρματος, το στρώμα στο οποίο στοχεύει ο καλλιτέχνης επιτυγχάνεται με ελαφρύτερη πίεση. Εάν πιέζετε το ώριμο δέρμα τόσο όσο το νεότερο, πιθανότατα θα αιμορραγήσει και θα σημαδευτεί.

Διάταση δέρματος

Όταν κάνετε microblading σε ώριμο δέρμα, φροντίστε να το τεντώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρειάζεστε μια λεία επιφάνεια για να δουλέψετε και το ώριμο δέρμα πρέπει να τεντωθεί περισσότερο από το νεότερο. Κρατήστε το τεντωμένο δέρμα σταθερό και μην το αφήσετε να μετακινηθεί κατά τη διαδικασία.

Μοτίβο

Οι χρωστικές τείνουν να απλώνονται περισσότερο στο ώριμο δέρμα, επομένως πρέπει να αφήσετε μεγαλύτερο κενό μεταξύ των “χτυπημάτων”. Εάν τα σχεδιάσετε πολύ κοντά μεταξύ τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θολώσουν και να συγχωνευτούν.

Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε την πιο λεπτή λεπίδα που έχετε όταν κάνετε microblading σε πιο ώριμες πελάτισσες, προκειμένου να αποφύγετε την εξάπλωση της χρωστικής.

Χρώμα

Οι χρωστικές τείνουν να επουλώνονται, να ξεθωριάζουν περισσότερο και να φαίνονται πιο ψυχρές στο ώριμο δέρμα. Επομένως είναι καλή ιδέα να επιλέξετε μια πιο θερμή απόχρωση. Είναι επίσης πολύ πιθανό να δείτε το χρώμα να σκουραίνει μετά την επούλωση, συνεπώς προσέξτε να μην κάνετε την απόχρωση της χρωστικής πιο σκούρα από ό,τι θέλει ο πελάτης νομίζοντας ότι θα ξεθωριάσει.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι το γεγονός ότι οι χρωστικές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν ξανά μετά την εφαρμογή τους σε ώριμο δέρμα. Οι πελάτες θα πρέπει να προειδοποιούνται ότι τα φρύδια τους δεν θα πάρουν το τελικό τους χρώμα τόσο γρήγορα – μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να αναδυθούν ξανά οι χρωστικές ουσίες.

Διαδικασία επούλωσης

Καθώς μεγαλώνουμε, το σύστημά μας επιβραδύνεται. Κατά συνέπεια, οι πληγές όλων των ειδών επουλώνονται πιο αργά. Αυτό περιλαμβάνει τα μικροτραύματα του microblading. Είναι πιθανό οι ώριμες πελάτισσες να χρειαστούν περισσότερες από 6 εβδομάδες για να επουλωθούν πλήρως τα φρύδια τους, επομένως το επόμενο ραντεβού θα πρέπει να προγραμματιστεί για λίγο αργότερα από ότι συνήθως.

Πηγή: PMU Hub

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.