Αθήνα, Ελλάδα

23.74°C
Few Clouds
SP_WEATHER_Πεμ
17.78°C / 23.18°C
SP_WEATHER_Παρ
17.46°C / 21.26°C
SP_WEATHER_Σαβ
16.82°C / 20.37°C
Image

Ποιες παθήσεις μπορεί να κρύβονται πίσω από τα μπλέ νύχια;

Ποιες παθήσεις μπορεί να κρύβονται πίσω από τα μπλέ νύχια;

Έχετε εργαστεί ποτέ με έναν πελάτη και έχετε παρατηρήσει ότι τα φυσικά νύχια τους έχουν μπλε απόχρωση; Ενώ αυτό μπορεί να είναι θέμα κακής κυκλοφορίας του αίματος, έρευνες δείχνουν ότι τα μπλε νύχια θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη σοβαρής υποκείμενης ιατρικής πάθησης.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Medical News Today, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νύχια μπορεί να γίνουν μπλε ή μωβ λόγω της κυάνωσης, η οποία μπορεί επίσης να επηρεάσει τα χείλη και το δέρμα.

Αυτό συμβαίνει όταν το αίμα δεν μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στις άκρες των δακτύλων ή το άτομο έχει γενικότερα κακή κυκλοφορία του αίματος.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί επίσης να προκύψει από προβλήματα με την αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου.

Οι τεχνικοί νυχιών που έρχονται αντιμέτωποι με μπλε νύχια θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι εάν ένα μόνο νύχι είναι μπλε, είναι πολύ πιθανό να οφείλετε σε τραυματισμό που έχει προκαλέσει τη συλλογή αίματος κάτω από το νύχι.

Επίσης, ο κρύος καιρός μπορεί να επηρεάσει την κακή κυκλοφορία λόγω της μείωσης των αιμοφόρων αγγείων στις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αυτή τη περίπτωση, το χρώμα των νυχιών θα πρέπει να επιστρέφει στην φυσική του κατάσταση όταν το άτομο ζεσταίνει τα χέρια του, σύμφωνα με το σχετικό το άρθρο.

Οι ιατρικές καταστάσεις που προκαλούν κυάνωση περιλαμβάνουν:

- Πνευμονικές παθήσεις, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), άσθμα, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS), πνευμονία και πνευμονική εμβολή.

- Καρδιακές παθήσεις, όπως συγγενείς καρδιακές παθήσεις, σύνδρομο Eisenmenger και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

- Ανωμαλίες των αιμοσφαιρίων και των αγγείων, όπως η μεθαιμοσφαιριναιμία, η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, η πολυκυτταραιμία και το φαινόμενο του Raynaud.

Εάν ένας πελάτης σας έχει μπλε νύχια, μπορείτε να του προτείνετε να επισκεφθεί το γιατρό του για μια πιο εις βάθος διάγνωση και πιθανή θεραπεία.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Image

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Όλα τα τελευταία νέα μια φορά την εβδομάδα!