Γιατί «το πόδι του αθλητή» έχει μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα;

Γιατί «το πόδι του αθλητή» έχει μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα;

Οι αθλητές αποτελούν μια ειδική κατηγορία στη φροντίδα των άκρων, λόγω της αυξημένης πίεσης που ασκούν στα άκρα τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι μια από τις πιο διαδεδομένες δερματικές παθήσεις των άκρων ονομάζεται «το πόδι του αθλητή»… Γι’ αυτή την ομάδα ανθρώπων λοιπόν, υπάρχουν ενδεδειγμένα βήματα φροντίδας ώστε τα άκρα να «χαίρουν άκρας υγείας»!

Χρήσιμες Συμβουλές

Αποφύγετε να κυκλοφορείτε με γυμνά πόδια τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και σε δημόσιους χώρους – ειδικά σε κοινά ντους, αποδυτήρια, σάουνες – να φοράτε πάντα σανδάλια ή παντόφλες. Με τον τρόπο αυτό προφυλάσσετε το πέλμα σας από την άμεση επαφή με το δάπεδο, το οποίο είναι πιθανό να φέρει μολυσματικούς μικροοργανισμούς που μεταδίδονται με την επαφή.

Χρησιμοποιήστε σε κάθε προπόνηση ειδική πούδρα, για να ρυθμίσετε την εφίδρωση και την υγρασία των ποδιών σας. Με τον τρόπο αυτό περιορίζετε τη δημιουργία του υγρού περιβάλλοντος, το οποίο ευθύνεται για την ανάπτυξη μυκήτων και συγχρόνως διατηρείτε τα πόδια σας φρέσκα και απαλά χωρίς δυσοσμία. Προτιμήστε πούδρα με αντιμυκητιασική δράση αν έχετε ήδη προσβληθεί από μύκητες στα πόδια.

Φορέστε σε κάθε ευκαιρία παπούτσια ελαφρά και ανοιχτά. Ειδικά εσείς οι αθλητές που είστε υποχρεωμένοι να φοράτε κλειστά παπούτσια κατά τη διάρκεια των προπονήσεών σας, είναι απαραίτητο να εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται ώστε τα πόδια σας να αερίζονται συχνά.

Φορέστε 100% βαμβακερές κάλτσες. Απορροφούν τον ιδρώτα και ως φυσικό υλικό δεν δημιουργεί ερεθισμούς στο δέρμα. Φροντίστε να τις αλλάζετε καθημερινά και πάντοτε μετά την προπόνηση.

Προστατέψτε τα πόδια σας με ειδικά Αντιπιεστικά Επικαλύμματα. Ως αποτέλεσμα της έντονης πίεσης και τριβής που ασκείται κατά τη διάρκεια της προπόνησης στα πόδια σας, μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί ή πληγές στο δέρμα των ποδιών όπως π.χ. φουσκάλες, κάλοι ή τραυματισμοί. Συνήθως στα δάκτυλα ή στο πίσω μέρος του ποδιού (στον τένοντα). Για να υποβοηθήσετε την αποκατάστασή τους πρέπει να προστατέψετε τα ερεθισμένα σημεία, καλύπτοντάς τα με ειδικά Αντιπιεστικά Επικαλύμματα τα οποία κατανέμουν ομοιόμορφα την πίεση & την τριβή που ασκείται. Εφαρμόζουν σωστά στο σχήμα του ποδιού-δακτύλων, και είναι αντιολισθητικά.

Σε καμία περίπτωση μην αθλείστε χωρίς τα κατάλληλα υποδήματα! Η πίεση που δέχονται τα πόδια κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και μπορεί να προκαλέσει βλάβες τόσο στα δάκτυλα όσο και στις φτέρνες αν δεν προνοήσετε για τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Αποφύγετε τις απότομες ασκήσεις χωρίς ζέσταμα. Γενικά, η απότομη αύξηση της πίεσης που δέχονται τα πόδια τα καθιστά περισσότερο ευαίσθητα. Προσπαθήστε λοιπόν να μειώνετε την καταπόνηση έτσι θα έχετε ως αποτέλεσμα να περιορίζονται και οι συνέπειές της.

Πηγή: naturapharm.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.