Η παράδοση του τατουάζ στη Νοτιοανατολική Ασία

Η παράδοση του τατουάζ στη Νοτιοανατολική Ασία

Η Νοτιοανατολική Ασία έχει μια πλούσια ιστορία τατουάζ που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω. Σε πολλούς πολιτισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, τα τατουάζ πιστεύεται ότι έχουν μαγικές και προστατευτικές δυνάμεις και χρησιμοποιούνταν για να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα, να προστατεύσουν από ασθένειες και να εξασφαλίσουν την επιτυχία στη μάχη.

Μία από τις πιο γνωστές μορφές τατουάζ της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι το τατουάζ Sak Yant, το οποίο ξεκίνησε από την Ταϊλάνδη και θεωρείται μια μορφή βουδιστικού τατουάζ. Τα τατουάζ Sak Yant δημιουργούνται χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή τεχνική χεριού και πιστεύεται ότι προσφέρουν στον χρήστη ειδικές δυνάμεις, όπως προστασία από βλάβη και την ικανότητα να προσελκύει πλούτο και καλή τύχη.

Αυτό το στυλ τατουάζ αναφέρεται ότι είναι αρκετά επώδυνο, το λιγότερο, αλλά με τη σωστή κρέμα δεν θα σας ενοχλήσει τόσο η εμπειρία. Πολλά τατουάζ Sak Yant διαθέτουν παραδοσιακά βουδιστικά σύμβολα, όπως λουλούδια λωτού, δράκους και ιερές γραφές.

getting a sak yant tattoo

Το φυλετικό τατουάζ στις Φιλιππίνες είναι επίσης αξιοσημείωτο, σε ότι αφορά την ασιατική παράδοση, για τα περίπλοκα σχέδια και τα μοτίβα του, που συχνά εμφανίζουν γεωμετρικά σχήματα, ζώα και μυθικά πλάσματα. Αυτά τα τατουάζ πιστεύεται ότι έχουν πνευματική σημασία και χρησιμοποιούνται για να μεταδώσουν δύναμη, θάρρος και σοφία.

Γενικότερα, σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, το παραδοσιακό τατουάζ έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις στη σύγχρονη εποχή, με πολλές νεότερες γενιές να επιλέγουν πιο δυτικοποιημένες μορφές τατουάζ. Ωστόσο, έχει υπάρξει μια πρόσφατη αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το παραδοσιακό τατουάζ στις νεότερες γενιές, ιδιαίτερα στην Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.

Την πηγή του κειμένου θα βρείτε στη σελίδα www.madrabbit.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.