Αθήνα, Ελλάδα

23.74°C
Few Clouds
SP_WEATHER_Πεμ
17.78°C / 23.18°C
SP_WEATHER_Παρ
17.46°C / 21.26°C
SP_WEATHER_Σαβ
16.82°C / 20.37°C
Image

Πέντε δερματικά προβλήματα που συνδέονται με τον κορονοϊό

Πέντε δερματικά προβλήματα που συνδέονται με τον κορονοϊό

Φαίνεται ότι πολλοί ασθενείς που εκδηλώνουν συμπτώματα κορονοϊού υποφέρουν από ένα από τα πέντε κοινά προβλήματα δέρματος, που κυμαίνονται μεταξύ φλυκταινών και κόκκινων εξογκωμάτων.

Μελέτη Ισπανών ερευνητών που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Dermatology εντόπισε πέντε κοινές εκδηλώσεις του δέρματος σε εκείνους που πάσχουν από Covid-19:

1) περιοχές ερυθήματος - οιδήματος ή φλυκταινών,

2) φυσαλιδώδεις εκρήξεις,

3) κνίδωση,

4) κηλιδοβλατιδώδη εξανθήματα,

5) νέκρωση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, λιγότερο από το ένα πέμπτο (19%) των περιπτώσεων παρουσίασε συμπτώματα ερυθήματος - οιδήματος ή φλυκταινών, διάρκειας 12,7 ημερών, τα οποία βρέθηκαν κυρίως στα χέρια και τα πόδια. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα παρατηρήθηκε κυρίως στα άτομα μικρότερης ηλικίας. Κάτω από το ένα τρίτο (32%) υπέφερε από πόνο και ένα 30% από κνησμό.

Dermatology

Φυσαλιδώδεις εκρήξεις (δηλαδή μικρές φουσκάλες) παρατηρήθηκαν στο 9% των περιπτώσεων που μελετήθηκαν. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα συσχετίστηκε με τους μεσήλικες ασθενείς και είχε μέση διάρκεια 10,4 ημερών. Αντίθετα, ο κνησμός φαίνεται πως ήταν ένα σύνηθες σύμπτωμα, καθώς εμφανίστηκε σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς (68%).

Η κνίδωση (εξάνθημα τσουκνίδας) εμφανίστηκε στο 19% των ασθενών και παρουσίασε μικρή μέση διάρκεια 6,8 ημερών. Αντίθετα, τα κηλιδοβλατιδώδη εξάνθηµατα (μικρά, ερυθρά εξογκώματα, που συνήθως εμφανίζονται γύρω από τα θυλάκια των μαλλιών) εκδηλώθηκαν στο 47% των ασθενών και διήρκησαν κατά μέσο όρο 8,6 ημέρες.

Τα παραπάνω συμπτώματα συσχετίστηκαν με τις πιο σοβαρές περιπτώσεις Covid-19. Η ομάδα που συμμετείχε στη μελέτη είχε ποσοστό θνησιμότητας 2%. Το μεγαλύτερο ποσοστό (92%) των ασθενών εμφάνισαν συμπτώματα κνησμού λόγω κνίδωσης ενώ το 57% παρουσίασε κηλιδοβλατιδώδη εξανθήματα.

Η νέκρωση παρατηρήθηκε μόνο στο 6% των περιπτώσεων και συσχετίστηκε με τους ηλικιωμένους ασθενείς οι οποίοι υπέφεραν ήδη από σοβαρές ασθένειες.

Πηγή: Professional Beauty

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Image

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Όλα τα τελευταία νέα μια φορά την εβδομάδα!