Ανακύκλωση μαλλιών ή σωστή συντήρηση;

Ανακύκλωση μαλλιών ή σωστή συντήρηση;

Οι χρήστες περουκών και εξτένσιον μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων αυτών πριν να είναι αργά.

«Το 82% όσων φορούν περούκες και εξτένσιον μαλλιών, που συμμετείχαν σε έρευνα δήλωσαν ότι πετούν μία έως τρεις περούκες ή εξτένσιον το χρόνο», εξηγεί η Yomi Onashile, ιδρύρια της υπηρεσίας περιποίησης περουκών Wig Bar με έδρα το Λονδίνο.

Ενώ οι περούκες και τα weaves αποτελούν εδώ και χρόνια βασικά στοιχεία στις κοινότητες των Αφροαμερικανων και των Εβραίων, οι διασημότητες πλέον έχουν δημιουργήσει ακόμη περισσότερη ζήτηση, σύμφωνα με τον Jihan Thompson, διευθύνοντα σύμβουλο της Swivel, μιας εφαρμογής που συνδέει τις αφροαμερικανές γυναίκες με ντόπιους κομμωτές.

«Ειλικρινά, οι διασημότητες φορούσαν πρόσθετα μαλλιών εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πλέον είναι πολύ πιο ανοιχτοί - όταν δημοσιεύουν τις selfies τους, κάνουν tag τον στυλίστα περούκων τους μαζί με την υπόλοιπη ομάδα», λέει ο Thompson.

Όμως, ενώ ορισμένες διασημότητες μπορεί να τις βαρεθούν πιο γρήγορα από ένα διπλό πάτημα στο Instagram, οι περούκες και τα weaves μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οτι θα περίμενε κανείς.

«Γενικά, διαρκούν από 12 έως 18 μήνες, αλλά αν τα φροντίσετε πολύ καλά, μπορούν να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο», υποστηρίζει η Onashile.

pexels cottonbro 4718638

Αυτό το είδος φροντίδας μπορεί να περιλαμβάνει την αποστολή τους για ένα a touch-up, ή την επένδυση σε ένα kit συντήρισης ή απλώς τον απαλό χειρισμό τους.

«Αν είστε τραχύς με τις περούκες, αυτές σκίζονται και παραμορφώνονται», λέει η τεχνικός περουκών Whitney Green από το Μανχάταν. «Μερικοί από τους πελάτες μου εξακολουθούν να φορούν περούκες που τις έφτιαξα πριν από τέσσερα χρόνια επειδή τις φροντίζουν, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνω εγώ είναι να αντικαταστήσω το κλείσιμο μερικές φορές».

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στο Wig Bar περιλαμβάνουν ένα απλό πλύσιμο και styling, επισκευή δαντέλας και πλέξιμο μεμονωμένων τριχών πίσω σε μια πλήρη δαντελωτή περούκα απ' όπου μπορεί να έχουν πέσει ή να έχουν ξεκολλήσει.

Εάν δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ σχετικά με το τι συμβαίνει στα μαλλιά που φεύγουν από το κομμωτήριο σας, ίσως τώρα ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της ανακύκλωσης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ευαισθητοποιήσετε τους πελάτες σας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τον σωστό τρόπο συντήρισης των πρόσθετων μαλλιών που επιλέγουν.

Διαβάστε επίσης: Που καταλήγουν τα μαλλιά μετά το κομμωτήριο;

Πηγή: thecut.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.