Ένα Micro Forest στην καρδιά της Αθήνας δημιουργεί η L’Oréal Hellas

Ένα Micro Forest στην καρδιά της Αθήνας δημιουργεί η L’Oréal Hellas

Το ετήσιο πλάνο βιωσιμότητας στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος L’Oréal for the Future, παρουσίασε η L’Oréal Hellas, ανακοινώνοντας ένα νέο εγχείρημα που αφορά στη δημιουργία ενός micro Forest στην καρδιά της Αθήνας, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων.

Στα σύνορα της Γκράβας με την ‘Ανω Κυψέλη, ο μικρός λόφος της Αλεπότρυπας, ο οποίος αποτελεί πολυσύχναστο και ιστορικό πλέον μέρος της συνοικίας, τους επόμενους μήνες θα μετεξελιχθεί μέσω μιας πιλοτικής προσπάθειας, η οποία περιλαμβάνει τη φύτευση σε πρώτη φάση περίπου 5.000 φυτικών ειδών (δέντρα και θάμνοι).

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εγκατάσταση ενός δάσους, που σε μόλις 10 χρόνια, θα έχει καταφέρει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης ενός βιότοπου 20-30 ετών, με περισσότερα από 10.000 φυτικά είδη και πλούσια βιοποικιλότητα. Με την ανάπτυξη του micro Forest, η πόλη των Αθηνών, στα απόμενα χρόνια θα αποκομίσει σπάνια οφέλη, όπως η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, με μείωση της τοπικής θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμούς, την απορρόφηση μέχρι και 400 κιλών CO2 σε ετήσια βάση, καθώς και η ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής χλωροπανίδας.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος επεσήμανε τις προτεραιότητες του δήμου Αθηναίων στον τομέα αναβάθμισης του αστικού πρασίνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η πρόταση της L’Oréal Hellas για την δημιουργία ενός micro Forest, στην πιο πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, στην Κυψέλη, βρίσκει τον δήμο στο δυναμικό ξεκίνημα της πράσινης εκστρατείας του και ακουμπά τον κεντρικό πυρήνα της δράσης μας στην πόλη. Για μας, το πράσινο στην Αθήνα υπήρξε ένα ταυτοτικό θέμα, από την προεκλογική ακόμη περίοδο. Στο πρώτο 5μηνο της δημαρχιακής μας θητείας, καταφέραμε να φυτέψουμε περισσότερα από 2.000 δένδρα, τα μισά δηλαδή απ’ όσα φυτεύτηκαν ολόκληρη την προηγούμενη 4ετία, θωρακίζοντας τον δήμο με έναν σύγχρονο και αυστηρό Κανονισμό Πρασίνου».

Η Alessandra Delfini, Country Managing Director της L’Oréal Hellas, τόνισε στην παρέμβασή της: «Στην L’Oréal Hellas αποδεικνύουμε τη συνεχή μας δέσμευσή στην αειφόρο ανάπτυξη, επενδύοντας στη μακροπρόθεσμη προοπτική, αλλά και σε επιχειρηματικές λύσεις που βασίζονται σε βιώσιμες πρακτικές. Για εμάς, οι οικονομικοί και κοινωνικοί στόχοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως αξιόπιστα και επιπλέον ελέγχονται από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς. Κατ’ επέκταση, οι δεσμεύσεις μας που σχετίζονται με το πεδίο της αειφόρου ανάπτυξης, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις αρχές του προγράμματος L’Oréal for the Future. Η πρωτοβουλία που ανακοινώνουμε σήμερα σε τοπικό επίπεδο, για τη δημιουργία ενός micro Forest στην περιοχή της Αθήνας, αποτελεί ένα πολύ φιλόδοξο έργο που απαιτεί συλλογική προσπάθεια, για να διαδοθούν τα οφέλη της βιοποικιλότητας στην πόλη και τους πολίτες της».

Αναλύοντας τα βασικά σημεία του νέου εγχειρήματος, η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director της L’Oréal Hellas, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που κάνουν τη δημιουργία ενός micro Forest μια μοναδική διαδικασία, αφού μιμείται τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυσσόταν ένα δάσος από το μηδέν, εάν η ανθρώπινη δραστηριότητα αποκλειόταν εντελώς. Ο Φίλιππος Μιχόπουλος, Sustainability Leader της L’Oréal Hellas, ανέλυσε επίσης τις σύνθετες τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, τόσο σε επίπεδο προμελέτης, όσο και στα πρώτα στάδια υλοποίησής του.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.