Είδη τεχνητών νυχιών και τεχνικές

Είδη τεχνητών νυχιών και τεχνικές

Τα τεχνητά νύχια είναι μία μεγάλη κατηγορία η οποία θέλει μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή της. Αυτές οι εφαρμογές κρύβουν κινδύνους, όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό. Υπάρχουν πολλά είδη τεχνητών νυχιών, όπως τα μεταξωτά, το ακρυλικό, το gel και κάποιες άλλες μέθοδοι που έχουν μπει στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι ηπιότερες αλλά έχουν τις ιδιότητες των τεχνητών.

Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικότερα.

Καταρχήν, τα υλικά του τεχνητού νυχιού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε είτε κατευθείαν πάνω στο δικό μας νύχι, είτε προσθέτοντας πλαστικό νύχι τα γνωστά tips.
Πριν κάνουμε οποιαδήποτε εφαρμογή, πρέπει να έχει προηγηθεί πριν λίγες μέρες ένα πλήρες μανικιούρ.

Tοποθέτησης tips νυχιών

Θα πρέπει να απολυμανθούν καλά τα χέρια και της πελάτισσας και του επαγγελματία. Τα νύχια πρέπει να έχουν σωστό μάκρος και σχήμα ώστε να κολλήσουν τέλεια με τα tips και να μην έχουν καμία διαφορά.

Με ένα ειδικό τζελ σπρώχνονται τα πετσάκια (δεν κόβονται ποτέ την ίδια στιγμή με την εφαρμογή) κάνουμε block για να γίνει πιο τραχιά η επιφάνεια του νυχιού και να κολλήσει το tip καλύτερα.

Ξεσκονίζουμε και αφαιρούμε την φυσική λιπαρότητα του νυχιού. Αφού κολλήσει καλά το tip το κόβουμε με προσοχή και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Το ενώνουμε πολύ καλά με το φυσικό νύχι για να μην φαίνεται η διαφορά τους προσέχοντας να μην τραυματίσουμε το φυσικό νύχι.

Εκτός από τα tips για την επιμήκυνση νυχιού υπάρχουν και οι φόρμες, οι οποίες είναι αυτοκόλλητα ή και κάποιες άλλες με μεταλλικό στήριγμα και πάνω σε αυτές μπαίνει το υλικό μας.

Μεταξωτά νύχια

Είναι μια εξειδικευμένη τεχνική με πραγματικό μεταξωτό ύφασμα που δίνει στα νύχια άψογη εμφάνιση.

Διαρκεί περίπου ένα μήνα και μπορεί να εφαρμοστεί σαν φυσική ενίσχυση των δικών μας νυχιών ή ακόμα και να προσθέσει μήκος! Με την τεχνική αυτή, σταματάμε τελείως το manicure γιατί τα «πετσάκια» μειώνονται και το χρώμα διαρκεί πάνω από 20 μέρες.

Το νύχι «αναπνέει» κανονικά, γι’ αυτό και μακραίνει! Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τρίβουμε πριν την εφαρμογή ή κατά την αφαίρεση, καθόλου το νύχι, (όπως γίνεται στην τεχνική «τζελ»), οπότε αυτό παραμένει υγιές.

Τεχνητά Νύχια με Gel

Η εφαρμογή των gel νυχιών γίνεται πάνω στο φυσικό νύχι. Έχει την ικανότητα να το κάνει πιο σκληρό, να το επιμηκύνει, αντιμετωπίζοντας τα κοντά ή φαγωμένα νύχια.Το gel είναι μία μέθδος τεχνητών νυχιών που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως στα άτομα με ονυχοφαγία αλλά και σε αυτά που δυσκολεύονται να τα μακρύνουν.

Βασικό πλεονέκτημα είναι οτι τα νύχια έχουν πιο φυσικό και γυαλιστερό αποτέλεσμα και κρατάει για περισσότερες από 14 ημέρες. Σημαντικό είναι και το γεγογός οτι, στεγνώνουν πολύ εύκολα και γρήγορα λόγω της χρήσης λάμπας. Τέλος τα νύχια με gel δεν ξεφλουδίζουν και παραμένουν τέλεια μέχρι την αφαίρεση ή το σπάσιμο τους.

Νύχια με ακρυλικό

Τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό λέγονται έτσι διότι κτίζονται πάνω στο φυσικό νύχι με τη βοήθεια καλουπιού.

Τα ακρυλικά νύχια σχηματίζονται από την ανάμειξη ενός υγρού μονομερούς σύστατικού, με την παρουσία υδροκικόνης ως σταθεροποιητή και ενός πολυμερούς συστατικού υπό μορφή σκόνης, παρουσία υπεροξειδίου του βενζολίου, ως επιταχυντή. Η ανάμιξη γίνεται πάνω στο φυσικό νύχι με τη βοήθεια καλουπιού και αφήνεται να στεγνώσει για διάστημα 7-8 λεπτών, στο φυσικό φώς. Στη συνέχεια κόβεται και λιμάρεται στο επιθυμητό σχήμα. Κάθε 2-3 εβδομάδες περίπου, απαιτείται συμπλήρωση του κενού, το οποιό δημιουργείται μεταξύ εγγύς ονυχαίιας πτυχής και ακτυλικού νυχιού. Νύχια με acrygel

To Acrygel είναι ένα νέο για τα ελληνικά δεδομένα προϊόν, που ήρθε για να μείνει οριστικά.

Σύντομα θα αντικαταστήσει το τζελ και το ακρυλικό σε όλες τις εφαρμογές τεχνητών νυχιών.

Πρόκειται για την επανάσταση στα τεχνητά.  Eίναι ένα νέο υλικό, που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του ακρυλικού και του τζελ χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους.

Eχει την ίδια διάρκεια με το τζελ ή το ακρυλικό και την ίδια ακριβώς χρησιμότητα. Είναι υλικό τεχνητών νυχιών με το οποίο μπορούμε να κάνουμε φυσική ενίσχυση ή επέκταση νυχιού. Βασικό χαρακτηριστικό είναι οτι δεν προκαλεί αλλεργίες. Δουλεύεται εύκολα και με όλες τις μεθόδους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.