Σταματήστε τη χρήση βαζελίνης και Aquaphor σε φρέσκα τατουάζ

Σταματήστε τη χρήση βαζελίνης και Aquaphor σε φρέσκα τατουάζ

Το να κάνετε ένα τατουάζ είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά η σωστή μετέπειτα φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία του μελανιού και την υγεία του δέρματός σας. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα για τη μετέπειτα φροντίδα του τατουάζ, αλλά μερικά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαδικασία επούλωσης.

Δύο τέτοια προϊόντα, η βαζελίνη και το Aquaphor, χρησιμοποιούνται ευρέως για τη μετέπειτα φροντίδα του τατουάζ. Ας δούμε γιατί αυτά τα προϊόντα μπορεί να μην είναι κατάλληλα για τη διαδικασία επούλωσης.

Απόφραξη των πόρων

Τόσο η βαζελίνη όσο και το Aquaphor είναι αποφρακτικοί παράγοντες, που σημαίνει ότι σχηματίζουν ένα παχύ φράγμα στο δέρμα. Αν και αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους όταν εφαρμόζεται σε ένα φρέσκο τατουάζ. Οι φραγμένοι πόροι μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία επούλωσης και μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε μολύνσεις ή άλλες επιπλοκές.

Ζητήματα οξυγόνωσης

Τα φρέσκα τατουάζ πρέπει να αναπνέουν και να λαμβάνουν οξυγόνο για σωστή επούλωση. Η βαζελίνη και το Aquaphor δημιουργούν ένα αεροστεγές φράγμα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία οξυγόνωσης. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία επούλωσης και να επηρεάσει αρνητικά την τελική εμφάνιση του τατουάζ.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Αν και σπάνια, ορισμένα άτομα μπορεί να εμφανίσουν αλλεργική αντίδραση σε συστατικά που βρίσκονται στη βαζελίνη ή το Aquaphor. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να επιδεινώσουν τη διαδικασία επούλωσης και να προκαλέσουν πρόσθετες επιπλοκές.

Προϊόντα με βάση το πετρέλαιο

Η βαζελίνη και το Aquaphor είναι προϊόντα με βάση το πετρέλαιο, που σημαίνει ότι προέρχονται από αργό πετρέλαιο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της χρήσης προϊόντων με βάση το πετρέλαιο ή να προτιμούν να τα αποφεύγουν λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία.

Καλύτερες διαθέσιμες εναλλακτικές

Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά προϊόντα στην αγορά ειδικά σχεδιασμένα για μετέπειτα φροντίδα τατουάζ που δεν ενέχουν τους ίδιους κινδύνους με τη βαζελίνη ή το Aquaphor. Αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως πιο ελαφριά στην υφή και ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης. Μερικές δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν λάδι καρύδας, τζελ αλόης βέρα και εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης για τατουάζ.

Συμπέρασμα

Ενώ η βαζελίνη και το Aquaphor χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μετέπειτα φροντίδα του τατουάζ, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαδικασία επούλωσης του τατουάζ. Η αποφρακτική τους φύση μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και να εμποδίσει την οξυγόνωση, η οποία μπορεί να επιβραδύνει την επούλωση και ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιπλοκές. Επιλέγοντας μια πιο ελαφριά εναλλακτική λύση που δεν βασίζεται στο πετρέλαιο, μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή διαδικασία επούλωσης για το τατουάζ και να προστατεύσετε την επένδυσή σας στην τέχνη του σώματός.

Πηγή του κειμένου θα βρείτε στη σελίδα 1mmtattoo.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Προτεινόμενα

Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.