Αθήνα, Ελλάδα

23.74°C
Few Clouds
SP_WEATHER_Πεμ
17.78°C / 23.18°C
SP_WEATHER_Παρ
17.46°C / 21.26°C
SP_WEATHER_Σαβ
16.82°C / 20.37°C
Image

Η νέα τεχνική του Skin Needling

Η νέα τεχνική του Skin Needling

Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη συνεχούς ανανέωσης έτσι και η επιστήμη συνεχώς αναβαθμίζεται και «ανανεώνεται»...

Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική έχει να επιδείξει μία εντελώς καινούρια μέθοδο που προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα ανταποκρινόμενη στο αίτημα και την ανάγκη βελτίωσης της υφής του δέρματος του προσώπου και του σώματος.

Τεχνική

To Needling αρχικά εφαρμόσθηκε στην επανορθωτική χειρουργική με σκοπό τη λείανση των ουλών. Είναι μια μέθοδος λιγότερο παρεμβατική από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη τεχνική, και αυτό την καθιστά ιδιαιτέρως δημοφιλή.

Η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία του δέρματος μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στις περιοχές εφαρμογής όπως μέτωπο, μάτια, παρειές, λαιμός, ντεκολτέ, μπράτσα, επιγάστριο, μηροί, γλουτοί, γόνατα, γάμπες και γενικότερα όπου υπάρχει κυτταρίτιδα. Το αποτέλεσμα οριστικοποιείται μετά από 6-8 εβδομάδες και παραμένει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια.

Το Skin Needling:

- Μειώνει το βάθος των ρυτίδων και σβήνει την λεπτή ρυτίδωση

- Θεραπεύει τη χαλάρωση του δέρματος

- Εξωραΐζει την ποιότητα του δέρματος

- Βελτιώνει την όψη των ραγάδων

- Βελτιώνει τις εμβυθίσεις της ακμής

- Απαλύνει και λειαίνει τις ουλές από παλαιούς τραυματισμούς

- Λειαίνει τις ουλές από παλιές χειρουργικές επεμβάσεις

Εφαρμογή

Στο Skin Needling χρησιμοποιούμε μία συσκευή με τη μορφή κυλίνδρου (roller) που φέρει στην επιφάνειά του μικροσκοπικές ακίδες. Με τη συσκευή αυτή πραγματοποιούμε πολλά «τσιμπήματα» μικρού βάθους (0,3 -3,5 mm) στο δέρμα, φτάνοντας στην δεύτερη-τρίτη στοιβάδα. Όταν οι ακίδες εισέλθουν στο δέρμα, διεγείρεται ο αυξητικός παράγοντας που με τη σειρά του ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες.

Αυτή η δημιουργία νέου κολλαγόνου (τύπου Ι) είναι η βάση για κάθε θεραπεία ανάπλασης και αναζωογόνησης. Η τεχνική είναι απολύτως ασφαλής και δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων ή παρενεργειών. Η φροντίδα που ακολουθεί τη διαδικασία είναι απλή, και η τεχνική είναι ελάχιστα παρεμβατική.

Αποθεραπεία

Με το Skin Needling, ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου που συσφίγγει και λειαίνει το δέρμα. Οι μικροί «νυγμοί» διατηρούν άθικτη την επιδερμίδα και αυτό σημαίνει ότι η επούλωση είναι άμεση, κάτι που κάνει τη μέθοδο εξαιρετικά δημοφιλή. Το πλεονέκτημα της έναντι των άλλων μεθόδων είναι η πολύ γρήγορη κοινωνική επανένταξη.

Ο χρόνος ανάρρωσης από το Skin Needling είναι σύντομος. Για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού, σε μόλις 3 έως 7 ημέρες (ανάλογα με το βάθος των ρυτίδων) ο ενδιαφερόμενος είναι απολύτως έτοιμος για όλες τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Για το σώμα, δεν υπάρχει περιορισμός και το άτομο μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του ήδη από την επόμενη ημέρα.

Επίσης, το Skin Needling είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για ευαίσθητες περιοχές δέρματος για τις οποίες δεν ενδείκνυνται άλλες μέθοδοι λείανσης. Αυτό περιλαμβάνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, ειδικά την περιοχή κάτω από αυτά, την περιοχή του τραχήλου (λαιμού) και την ράχη των χεριών.

Πηγή: Δρ Ιωάννης Λύρας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Image

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Όλα τα τελευταία νέα μια φορά την εβδομάδα!