Αθήνα, Ελλάδα

23.74°C
Few Clouds
SP_WEATHER_Πεμ
17.78°C / 23.18°C
SP_WEATHER_Παρ
17.46°C / 21.26°C
SP_WEATHER_Σαβ
16.82°C / 20.37°C
Image

Η θεωρία των χρωμάτων στο μόνιμο μακιγιάζ

Η θεωρία των χρωμάτων στο μόνιμο μακιγιάζ

Η εκμάθηση της θεωρίας των χρωμάτων συνεπάγεται την εξοικείωση με τους γενικούς κανόνες αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών αποχρώσεων των χρωστικών ουσιών και της συμπεριφοράς τους όταν εγχέονται στο δέρμα.

Για να προβλέψετε πώς θα φαίνεται μια σκιά χρωστικής στο δέρμα, θα πρέπει να γνωρίζετε τις ιδιότητες του τύπου της επιδερμίδας του εκάστοτε πελάτη, όπως την περιεκτικότητα σε μελανίνη, τον τόνο, το πάχος, τον βαθμό ροής του αίματος, την ηλικία κ.α.

Η θεωρία στο σύνολο της βασίζεται στην αλληλεπίδραση των 3 βασικών χρωμάτων - κόκκινο, κίτρινο και μπλε. Αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο συγχωνεύονται σε δευτερεύοντα και τριτογενή χρώματα, που χρησιμοποιούνται στις χρωστικές, και σε δεύτερο στάδιο το πώς αυτά “μπερδεύονται” με την απόχρωση του ίδιου του δέρματος.

Η γνώση της θεωρίας των χρωμάτων είναι θεμελιώδης για έναν επιτυχημένο permanent make up artist. Κάθε επαγγελματίας οφείλει να είναι σωστά ενημερωμένος, καθώς η ορθή επιλογή των αποχρώσεων που θα χρησιμοποιήσει στον εκάστοτε πελάτη είναι απαραίτητη για την επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος.

abstract 2468874 1920

Το να αποφασίσετε τι θα φανεί καλό μόλις το δέρμα του πελάτη σας επουλωθεί, απαιτεί χρόνο αλλά και πρακτική εξάσκηση. Ωστόσο, το πρώτο βήμα είναι να μάθετε τους βασικούς κανόνες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προβλέψετε πώς μια συγκεκριμένη απόχρωση χρωστικής θα ταιριάξει με τον τόνο του δέρματος του πελάτη σας ή θα συνδυαστεί με τις φυσικές του τρίχες.

Επιπλέον, η θεωρία των χρωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή διόρθωση του χρώματος στο τατουάζ φρυδιών.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσω μαθήματα σχετικά με την θεωρία των χρωμάτων;

Η συμμετοχή σε σεμινάρια για τη θεωρία χρωμάτων δεν είναι υποχρεωτική. Παρ’ όλα αυτά, η επιπλέον κατάρτιση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Παρόλο που όλες οι εκπαιδεύσεις που αφορούν την εφαρμογή μόνιμου μακιγιάζ περιέχουν μια εισαγωγή στη θεωρία χρωμάτων, είναι πάντα πιθανό αυτό το μέρος του μαθήματος να μην ήταν αρκετά διεξοδικό ή εσείς οι ίδιοι να εστιάσατε περισσότερο σε άλλες πτυχές της εκπαίδευσης και εν τέλει να μην αισθάνεστε πως το έχετε κατανοήσει πλήρως.

Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγγραφής σας σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την θεωρία των χρωμάτων, δεδομένου ότι μια τέτοιου είδους κατάρτιση σίγουρα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της εργασίας σας.

xiaoxiao sun e8e4YY65sOk unsplash

Πηγή: PMUHub

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα...

Image

Προτεινόμενα

Image
Image

Ειδησιογραφικό site για τους επαγγελματίες της ομορφιάς στους τομείς της περιποίησης άκρων, κομμωτικής, επαγγελματικών καλλυντικών, αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, επαγγελματικής κατάρτισης, τατουάζ & piercing, και κέντρων περιποίησης ανδρών (Barber).

Design and Development by:

Image
Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter!

Menu

Popular Tags

About

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Όλα τα τελευταία νέα μια φορά την εβδομάδα!